Πρόγραμμα Πολιτιστικών Θεμάτων «Κάνε Follow στη Ζωή»

Σε μια εποχή που η εξέλιξη της τεχνολογίας γίνεται με αλματώδη βήματα και που η χρήση της εξαπλώνεται σε όλους τους τομείς της ζωής των ανθρώπων, χρειάζεται προσεκτική προσέγγιση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για την ορθή και υγιή χρήση της.
Η αλλοίωση των ανθρώπινων σχέσεων και η αποξένωση των ανθρώπων προέρχεται εν μέρει από την υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της εξάρτησης των ανθρώπων από αυτά. Η εξάρτηση αυτή μάλιστα, είναι πολύ συχνά η αιτία του συνδρόμου FΟΜΟ (Fear Of Missing Out), δηλαδή του «φόβου να μη μείνεις εκτός από όσα συμβαίνουν γύρω σου», που περιγράφεται συχνότερα ως κοινωνικό άγχος που πηγάζει από τη σύγκρισή μας με τους άλλους και την πεποίθηση ότι κάτι καταπληκτικό συνέβη στη ζωή των άλλων όσο εμείς απουσιάζαμε.

Σκοπός του προγράμματος «Κάνε Follow στη ζωή» είναι η κατανόηση της ορθής χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τους μαθητές και της ανάπτυξης υγιών σχέσεων με τους συνομίλικούς τους.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα προετοιμάσουν και θα παρουσιάσουν, στο τέλος του Σχολικού Έτους, μια πρωτότυπη μουσική παράσταση σχετική με το θέμα.

Υπεύθυνοι Προγράμματος
Τζώρτζης Ιωάννης – Πε79 Μουσικός
Τσαμπά Αναστασία – ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας
Πολυχρονοπούλου Μαργαρίτα – ΠΕ23 Ψυχολόγος