Γιορτή και διασκέδαση αλλά και δημιουργικός προβληματισμός λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων για το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Δραπετσώνας

Την Παρασκευή 22/12/2023, οι μαθητές-ριες του σχολείου μας παρακολούθησαν την Θεατρική Παράσταση «Ο Πήτερ Παν στο Μουσείο της Ακρόπολης» σε Σκηνοθεσία/ Επιμέλεια Κειμένου του Χάρη Σώζου και ειδική τιμή εισιτηρίου για το σχολείο μας. Συντελεστές της Παράστασης: Μελίνα Μαρνέρου (Χορογραφίες), Κάρολος Ρωμούσης (Σκηνικά), Λεωνίδας Σώζος (Στίχοι- Μουσική), Διονύσης Μπάστας , Ανάργυρος Βαζαίος, Κατερίνα Χιντηράκη, Νίκος Αμπουσαάρ, Αθηνά Λάτση (Hθοποιοί). Μετά τις μεγάλες επιτυχίες και τα συνεχόμενα sold out ο Peter Pan συνέχισε την πτήση του, στο θέατρο «Αυλαία» στο Πασαλιμάνι. Ένα έργο Εκπαιδευτικό, Διαδραστικό, γραμμένο με πολύ φροντίδα όπου το βασικό του μήνυμα είναι ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε την Πολιτιστική μας Κληρονομιά, αυτά που μας ανήκουν. Σύμφωνα με τους συντελεστές της παράστασης: «ο κύριος στόχος της δημιουργίας της, ήταν να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με ένα θέμα που προβληματίζει όχι μόνο την Ελληνική κοινωνία αλλά και την Παγκόσμια Κοινότητα. Όταν ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται μέσα από την θεατρική πράξη, την καλλιτεχνική έκφραση και την ευχάριστη παρακολούθηση των παιδιών της παράστασης, τότε νομίζουμε ότι το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τα παιδιά, αλλά και θα τα εμψυχώσει για ανάλογες δραστηριότητες. Η τέχνη παρακινεί τον άνθρωπο να δει και να σκεφτεί πολύ πιο βαθιά τα προβλήματα γύρω του. Είναι σαν να ακουμπά με ένα μαγικό ραβδί τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής. Το θέατρο είναι η πιο σημαντική εκπρόσωπος της τέχνης. Είναι η τέχνη της άμεσης επικοινωνίας και της μεταφοράς μηνυμάτων. Και μέσα από αυτήν, τα παιδιά θα μάθουν τους λόγους για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Ένα σύγχρονο Ελληνικό παραμύθι που κάποια στιγμή ευχόμαστε να γίνει Πραγματικότητα. Γιατί η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι η ταυτότητα και η συνέχειά μας.»

https://youtube.com/watch?v=ZauB0qf2YrI&si=fNRB5i_D_oc9NUEI

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, διασκέδασαν αλλά και προβληματίστηκαν μέσα από την υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε. Τελικά θα θέλαμε να πούμε στους συντελεστές της Θεατρικής Παράστασης και το φιλόξενο χώρο του Θεάτρου «Αυλαία» ένα μεγάλο ευχαριστώ και ότι τόσο ο σκοπός δημιουργίας της παράστασης, όσο και της δικής μας επίσκεψης, επετεύχθη!

Ταυτόχρονα, οι μαθητές- ριες που παρέμειναν στο σχολείο μας και δε συμμετείχαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη, παρακολούθησαν παιδική ταινία, διασκέδασαν, τραγούδησαν, χόρεψαν. Τέλος, κατά ομάδες, αντάλλαξαν μεταξύ τους επισκέψεις, έχοντας πότε ρόλο καλαντιστή, τραγουδώντας τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα με τα τρίγωνά τους και πότε ρόλο οικοδεσπότη που υποδεχόταν τους καλαντιστές και κερνούσε με χαρά γλυκίσματα . Έτσι δημιουργήθηκε μια νοσταλγική, ζεστή ατμόσφαιρα, θυμίζοντάς μας, λίγο από τα Χριστούγεννα στο χωριό. Όταν επέστρεψαν και οι υπόλοιποι μαθητές μας από την παράσταση, τα παιδιά που είχαν παραμείνει στο σχολείο, τους ετοίμασαν θερμή υποδοχή κερνώντας τους γλυκά. Αποχαιρετήσαμε την τελευταία σχολική μέρα του 2023, όλοι μαζί με ευχές, αγκαλιές και πολλά χαμόγελα. Και του χρόνου!!!