Ειδικότητα Κομμωτικής Τέχνης

Στο σχολείο μας λειτουργεί Ειδικότητα Κομμωτικής Τέχνης (ειδικότητα του Τομέα Υγείας - Πρόνοιας - Ευεξίας)

Γενικές πληροφορίες

Στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Δραπετσώνας οι μαθητές συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες και εκπαιδεύονται σε τεχνικές εργασίες της ειδικότητας της Κομμωτικής σε ένα πλαίσιο εργαστηρίου που προσιδιάζει ενός κομμωτηρίου. Στο εργαστήριο, οι μαθητές εξερευνούν τις ικανότητές τους και μαθαίνουν βασικές τεχνικές εργασίες σε ένα υποστηρικτικό και ασφαλές περιβάλλον για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από τις δυνατότητές τους, κοντά σε ανθρώπους με αγάπη για το επάγγελμα. 

Τα μαθήματα της ειδικότητας αποσκοπούν στην εκπαίδευση των μαθητών, ώστε να αναπτύξουν τις δημιουργικές και τεχνικές τους ικανότητες στην τέχνη της Κομμωτικής. 

 

Τρόπος Διδασκαλίας

Η διδασκαλία είναι εξατομικευμένη ώστε να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε παιδιού και πραγματοποιείται στον χώρο του εργαστηρίου της Κομμωτικής με σκοπό τα παιδιά να βιώνουν μια εμπειρία μάθησης που θυμίζει το εργασιακό περιβάλλον ενός κομμωτηρίου. Παρέχεται συνεχής καθοδήγηση και υποστήριξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος, εξασφαλίζοντας ότι κάθε μαθητής επιτυγχάνει το μέγιστο των δυνατοτήτων του.  

 

Επιπλέον Μαθήματα Τομέα

Παράλληλα, οι μαθητές του τομέα Υγείας και Πρόνοιας με ειδικότητα στην Κομμωτική παρακολουθούν, σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα τα μαθήματα: Ανατομία – Φυσιολογία, Πρώτες Βοήθειες, Υγιεινή, Υγεία και Διατροφή, Διαπροσωπικές Σχέσεις, Εργασιακό Περιβάλλον, Αγγλικά Τομέα και Σύγχρονη Αισθητική, μάθημα που αφορά στην επιμελημένη εμφάνιση του ατόμου και τη βελτίωση και τη διατήρηση της ομορφιάς και της υγείας του προσώπου και του σώματος.

 

Εκπαίδευση σε τεχνικές Κομμωτικής 

Στην ειδικότητα της «Κομμωτικής Τέχνης»  οι μαθητές εκπαιδεύονται στον καλλωπισμό της κόμης και του τριχωτού της κεφαλής για τη δημιουργία καλλιτεχνικών χτενισμάτων, βαφών και αποχρωματισμών, στην κοπή των μαλλιών και στη δημιουργία τεχνητού κατσαρώματος και ισιώματος των μαλλιών. Επιπλέον, οι μαθητές μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν με σωστό τρόπο τα κατάλληλα προϊόντα και εργαλεία ώστε να δημιουργούν διαφορετικά στυλ στα μαλλιά με έμφαση στην ασφάλεια και την διατήρηση της υγείας των μαλλιών. Επιπλέον, τα μαθήματα και οι δραστηριότητες βοηθούν στην ανάπτυξη ενός φάσματος ικανοτήτων, συμπεριλαμβανομένων της λεπτής κινητικότητας, της επικοινωνίας, της ομαδικής εργασίας και της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών.

Στο μάθημα της Κομμωτικής Τέχνης ιδάσκονται οι εξής τεχνικές:

  -Επαγγελματικό λούσιμο

  -Κουρέματα

  -Ρόλευ

  -Καλλιτεχνικά Χτενίσματα

  -Βαφή-Αποχρωματισμό των μαλλιών

  -Ανταύγειες

  -Περμανάντ 

  -Ίσιωμα διαρκείας

 

 

Επαγγελματική αποκατάσταση

Οι απόφοιτοι του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Δραπετσώνας αποκτούν ταυτόχρονα απολυτήριο λυκείου και πτυχίο ειδικότητας Κομμωτικής Τέχνης και με τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους μπορούν στη συνέχεια να εργαστούν σε κομμωτήρια, σε τηλεοπτικούς σταθμούς, σε θέατρα, σε στούντιο φωτογράφησης μοντέλων και ως ελεύθεροι επαγγελματίες σε όλους τους τομείς της ειδικότητας τους. Τα διδασκόμενα μαθήματα καλύπτουν όλες τις υπηρεσίες ενός κομμωτηρίου ώστε οι απόφοιτοι να μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς εργασίας

Φωτογραφίες από τα μαθήματα της ειδικότητας